نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

فهرست مطالب

اسپیلیتر چیست و طریقه نصب آن چگونه است

یا میکروفیلتر (به انگلیسی: Micro Filter Splitter) دستگاهی است که عمل تفکیک امواج صوتی (تلفنی) و دیتا را بر روی خط تلفن انجام می‌دهد. اسپیلیتر در لغت به معنای جدا ساز میباشد و در عمل کار جدا سازی صدا (voic) از دیتا (data) را بر روی خطوط adsl انجام میدهد . همانگونه که میدانید برای راه اندازی سرویس اینترنت پر سرعت adsl از خطوط تلفنی آنالوگ استفاده میگردد و دیتای اینترنت از طریق همان کابل مسی که برای مکالمه تلفنی استفاده میکردید انتقال مییابد .

یکی از مشکلاتی که با راه اندازی اینترنت پرسرعت به وجود می‌آید پارازیتی است که روی خط تلفن ایجاد می‌شود . این پارازیت یا همان نویز باعث خواهد شد تا در هنگام مکالمه صدای واضحی دریافت و ارسال نشود. بنابراین همیشه در کنار خرید یک مودم باید دستگاه کوچک دیگری به نام اسپلیتر که البته قیمت چندانی هم ندارد را نیز تهیه کنید. مشکل دیگری که بارها در واحد خدمات ایده آل گستر شاهد آن هستیم قطعی تلفن هنگام استفاده از اینترنت و یا قطعی اینترنت هنگام برقراری تماس تلفنی میباشد . این مشکلات هم همگی به دلیل استفاده نادرست از اسپیلیتر splitter)) میباشد . یا این قطعه خراب شده است و یا آن را به درستی نصب نکرده اید .

چگونگی عملکرد اسپلیتر

اسپلیتر به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند صدا را از داده یا همان data جدا کند. وجود این وسیله ،مانع از تداخل امواج آنها با هم شده و همچنین کیفیت دریافت صدا را بالا میبرد. نبودن این دستگاه پارازیت صدا را افزایش و از طرف دیگر قطع و وصل مداوم اینترنت را به دنبال خواهد داشت. تلفن سیگنال صوتی هست و همونطور که می دونید محدوده فرکانس صوت انسان بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلو هرتز هست که فرکانس خیلی بالایی نیست این سیگنال به عنوان یک سیگنال آنالوگ شناخته میشه . سیگنال آنالوگ یعنی سیگنالی که به زمان وابسته هست و با گذر زمان مقدار اون هم تغییر میکنه.

این مطلب را از دست ندهید   نوع خط در PBX

این سیگنال صوتی به صورت یک شکل موج سینوسی هست . اما سیگنالی که به مودم ADSL میره ، حاوی صوت نیست ، دیتا یا داده هست که به عنوان سیگنال دیجیتال شناخته میشه و فرکانس بالایی داره ( یعنی در هر ثانیه دفعات بسیار بسیار زیادی تغییر وضعیت میده ) . پس خط تلفنی که دارای ADSL هست ، شامل دو سیگنال هست یکی دیجیتال یا داده و یکی هم سیگنال آنالوگ صوتی . خط تلفن هایی که ADSL ندارن فقط سیگنال صوتی دارند . حالا کاری که اسپلیتر انجام میده تفکیک سیگنال دیجیتال از سیگنال صوتی هست . برای جداسازی سیگنال ها در الکترونیک از فیلتر ها استفاده میکنن .

نصب اسپیلیتر بر روی خط تلفن

فیلتر ها همونطور که از اسمشون پیداست ، محدوده ای از فرکانس ها رو فیلتر می کنن مثلا فیلتری داریم به نام فیلتر بالاگذر ، یعنی فرکانس های بالا رو عبور میده و فرکانس های پایین رو مسدود می کنه . فیلتر پایین گذر هم فرکانس های پایین رو عبور میده و اجازه عبور فرکانس های بالا رو نمیده . حالا سیگنال تلفن ( صوت ) فرکانس پایین و سیگنال دیتا سیگنال فرکانس بالا هست . کاری که اسپلیتر انجام میده اینه که اجازه عبور فرکانس های بالا ( DATA ) رو به تلفن نمیده . با این کار ، هیچ تداخلی بین سیگنال ها پیش نمیاد و شما میتوانید هم یک تماس صوتی بینظیر و هم یک سرویس اینترنت مطلوب را تجربه نمایید .

محل نصب اسپلیتر

اسپلیتر باید در ابتدایی‌ترین محل ورود خط تلفن قرار گیرد (این نکته خیلی مهم هست ) و پس از آن به مودم و گوشی تلفن وصل شود. درصورت استفاده گوشی تلفن از پریز دیگر، استفاده از اسپلیتر ثانویه الزامیست و در صورت عدم استفاده از اسپیلیتر دوم اینترنت شما با مشکل برجورد خواهد کرد. طریقه استفاده از این دستگاه به این صورت است که خط تلفن به عنوان ورودی آن در نظر گرفته میشود. خروجی آن هم از ۲ قسمت تشکیل شده که یکی برای اتصال به مودم و دیگری برای تلفن طراحی شده‌است. به کمک این وسیله پارازیت خط تلفن نیز برطرف خواهد شد. اسپلیتر وسیله‌ای برای استفادها از مودم‌های دی اس ال است. پس به طور کلی هر اسپیلیتر دارای 1 پورت ورودی میباشد که با عبارت LINE بر روی دستگاه مشخص گردیده است ، شما میبایست خط وروری منزل را به این پورت وصل نمایید . دو پورت دیگر بر روی دستگاه وجود دارد ، پورت TELL که میبایست به تلفن وصل گردد و پورت ADSL که میباید به ورودی مودم شما متصل گردد .

این مطلب را از دست ندهید   تفاوت تلفن آنالوگ و دیجیتال

امکان دارد با وجود اسپیلیتر باز هم تلفن شما دارای نویز باشد در این صورت تلفن خود را از مودم ADSL کمی فاصله دهید . و یا اینگه مودم را خاموش نمایید و ببینید آیا با خاموشی مودم بازهم تلفن شما دارای اختلال میباشد . این نکته را عرض نمایم که مانند هر وسیله برقی دیگری اسپیلیتر ها هم دچار خرابی میگردند ، از آنجا که اسپیلیتر دارای قیمت بالایی نمیباشد به فکر تعمیر نباشید و یک دستگاه اسپیلیتر جدید خریداری نمایید .

آنچه که در این مطلب بیان گردید شرح کار اسپیلیتر بر روی خطوط ADSL بود . اسپیلیترها کاربرد های دیگری در نصب آنتن مرکزی منازل و راه اندازی فیبر نوری هم دارند . به طور خلاصه میتوان گفت هر کجا که شما نیاز به تقسیم سیگنال دارید میبایست به فکر تهیه اسپیلیتر هم باشید .

3/5 (1 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + بیست =